Published reviews

Altcountryforum

altcountryforum

http://www.altcountryforum.nl/2016/12/16/flowers-for-the-lonely-soul-iii/

Na eerdere samenwerkingsverbanden in formaties als Yoghurt, 1Lamp en Surely is de derde worp van het popduo Nico Kerver en Oscar Langerak onder de naam Flowers For The Lonely Soul wederom een verdienstelijke bundeling van gelijkwaardige krachten. De grootste verdienste van III is dat het aangename melodieuze materiaal en de vrolijk gestemde zanglijnen voor een prettig onderbuikgevoel zorgen. Een gevoel dat tot het afsluitende Let’s The Good Times Roll blijft vasthouden. Dat is het doel van Nico en Oscar met deze plaat – missie geslaagd. Heb je een zwak voor sprankelende en degelijke popmuziek, waar akoestische instrumenten, drumcomputers en synthesizers als basisingrediënten toe behoren, ben je bij III van Flowers For The Lonely Soul aan het juiste adres. Een album waarmee Nico en Oscar hun 25 jarige samenwerking vieren als zangers,liedschrijvers en producers.

Mpodia

mpodia
http://www.mpodia.nl/content/flowers-lonely-soul-iii

7/10/’16
Nico Kerver en Oscar Langerak vormen het Nederlandse singer/songwriters duo Flowers For A Lonely Soul. Deze maand vieren ze hun 25-jarig bestaan en luisteren dat op met het uitbrengen van hun laatste album III.

III staat voor “derde fase”
De beide heren vormen dus Flowers For A Lonely Soul; een naam die deze recensent nog niet eerder was tegenkomen en ik in de diverse overzichten en lijstjes van Nederpop nog niet eerder heb gezien. De heren zijn eigenlijk singer/songwriters en vormen samen dit project naast andere muzikale samenwerkingen zoals Surely en 1Lamp. Zelf geven ze aan de dit album eigenlijk hun derde (pop)leven moet gaan vormen en misschien wel tot grote nationale bekendheid. De titel III is dan ook niet vreemd.

Het duo maakt aangename popliedjes
Kerver en Langerak maken op dit album naast de akoestische instrumenten veelal gebruik van drumcomputers, vocoder, synthesizers en dat is wel hoorbaar. Single en albumopener ‘This Is Not Boring’ is een meer dan prima track met een refrein dat in je hoofd blijft hangen. ‘Standing In Line’ ook weer een prima popnummer waar vooral de gitaaraanslagen blijven hangen (herinnering aan Andy Summers van The Police). Bij ‘Show Of The Mall’ kun je op twee gedachten hinken; met het gekozen arrangement klinkt het nummer erg eigentijds maar vooral het gitaargeluid doet je weer denken aan popmuziek uit vervlogen jaren.

Mooi instrumentarium
Gaandeweg het album blijkt dat het duo het goede niveau vast kan houden. ‘When George Walked’ Out’ is opvallend vanwege het contrast dat gaandeweg ontstaat tussen de piano in het begin van het nummer en de elektrische gitaar die elkaar gaandeweg versterken. Eén van de leukste en opvallendste tracks is ‘Miss Always Right’; erg catchy door wat scratch-samples en het gebruik van samples die in de tijd van de Disco niet zouden misstaan. ‘Wrong To Be Right’ is misschien wel het beste nummer van het album; een vloeiende melodie, mooi instrumentarium en zelfs een tweede stem. Het duo sluit na elf nummers in stijl af met ‘Let The Good Times Roll’ (een vleugje Tom Petty?) maar daarvoor trakteert het duo ons nog op ‘Let’s Go Out’, een nummer dat zo maar de volgende single zou kunnen zijn en dat door het gebruik van de blazers absoluut tot één van de betere tracks op het album wordt.

Eindoordeel
III is een album van een constant niveau, zonder opsmuk en zonder overbodige toeters en bellen. Zoals gezegd zijn ‘Wrong To Be Right’ en ‘Let’s Go Out’ de positieve uitschieters maar overall moeten we toch concluderen dat het een gelijkmatig album is geworden ondanks dat de productie wat mij betreft nog iets voller had mogen klinken. Laten we hopen dat Flowers For A Lonely Soul wat meer airplay gaat krijgen en dat er na dit jubileum dan toch de doorbraak gaat komen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Veel luisterplezier.

White Room Review

whiteroom

http://www.whiteroomreviews.nl/cdreviews?page=5

Het Nederlandse duo dat schuil gaat achter Flowers For A Lonely Soul viert dit jaar hun vijfentwintigjarig jubileum. Oscar Langerak en Nico Kerver laten zich al jaren beïnvloeden door een breed scala aan muzikale bronnen. Van rock tot dansbare indie, het wordt allemaal verteerd tot een eigen sound. Het jubileum wordt gevierd met het album III.
De elf nummers op III laten drie brede databank aan inspiratie duidelijk naar voren komen. In ‘Wrong To B e Right’ worden de britpop en –rock vermengd met lichtelijke invloeden van de psychedelica en de hardrock. Dat laatste komt sterk naar voren in de goede solo, welke op zijn beurt weer een aangename waarneming is in combinatie met de dansbare beats eronder. ‘Standing In Line’ heeft door de basloop en de gitaar iets weg van David Bowie in combinatie met Madness. Daarbij komt dat het refrein lekker opzwepend is, zodat het ook rijp is voor een willekeurig breed georiënteerd festival.
‘When George Walked Out’ bewijst dat Flowers For A Lonely Soul zelfs een donkere ballade kan schrijven te midden van hun opzwepende muziek. Dat geeft III ook een gevarieerd karakter. Het is geen schijf geworden waar alle liedjes in dezelfde lijn liggen. Wie deze track afzet tegen ‘Next Generation’, snapt waar op gedoeld wordt.
Het vijfentwintigjarig jubileum van Flowers For A Lonely Soul krijgt van de act zelf misschien wel het mooiste cadeau. Het Nederlandse duo trakteert zichzelf op een heerlijke schijf waar talloze invloeden worden gesmeed tot een fijn in het gehoor liggende sound die zowel rock, indie als electro omarmt.

Gezien Gehoord

gezien-gehoord

http://www.gezien-gehoord.nl/features/cd-recensies/145-flowers-for-a-lonely-soul-iii.html

III is het derde album van Flowers For A Lonely Soul, een duo bestaande uit Nico Kerver en Oscar Langerak. Met dit album vieren zij hun 25 jarige samenwerking als singer/songwriters en producers. Bij singer/songwriters kruipt toch vaak het stereotypebeeld van man/vrouw met gitaar op een kruk op je netvlies waarbij een mondharmonica soms voor een verrijking van het geluid zorgt, maar bij Nico en Oscar ligt dat anders. Zij nemen in het singer/songwriter wereldje een bijzondere plaats in doordat zij het aandurven om akoestische instrumenten te vermengen met drumcomputers en synthesizers. Dit klinkt vaak fris en fruitig en is absoluut niet saai, zoals ze zelfverzekerd ook al aangeven in het openingsnummer This Is Not Boring, dat tevens als single uitgebracht is.
Toegegeven, hun muziek is niet alledaags en dat vraagt om meerdere draaibeurten eer je meegezogen wordt in een bijzondere combinatie van contrasten. Ook niet alle geluiden zijn direct herkenbaar en komen wel eens vreemd over (het heeft mij al eens de auto aan de kant doen zetten om onder de motorkap te kijken), maar knap is het wel!
Tussen This Is Not Boring en Let The Good Times Roll, vragen nog 9 andere nummers om aandacht. Over het algemeen stemmen de 11 songs je vrolijk, kennen regelmatig tempo wisselingen en zijn zoals Wrong To Be Right prachtig uitgewerkt. De cd kent enkele opmerkelijke vondsten zoals het ingevoegde LP kraakje in het met van heerlijke elektrische gitaarklanken voorziene Show Off At The Mall en Miss Always Right waarin vlijtig gescratcht wordt.
Was bij de eerste draaibeurt (in de auto) het vrolijke Let The Good Times Roll ver uit mijn favoriet, bij iedere draaibeurt daarna maakten andere nummers een inhaalslag.
Zo zal het ongetwijfeld meerdere luisteraars vergaan die dit album dat sinds 1 november in de schappen ligt aanschaffen.

Here Comes The Flood/ Paperblog

paperblog

http://en.paperblog.com/flowers-for-a-lonely-soul-iii-1598074/

Dutch singer-songwriters Nico Kerver and Oscar Langerak have been making music together since 1992, playing in various band. Every now and then they find the time to make an album with their duo side-project Flowers For A Lonely Soul. III contains plenty of their usual cheerful electro pop songs (This Is Not Boring), but there are a couple of thoughtful ones too, with When George Walked Out about George Harrison as the stand-out track.
Flowers For A Lonely Soul are capable of making pleasant sounding albums. However, the music itself is rather faceless. All dots are properly connected, but a few loose ends and left turns could have made it more interesting. If you name a song Let The Good Times Roll you’d expect something wild, not a bashful song that never gets any traction.
Subjectivisten

Subjectivisten

subjectivisten

http://subjectivisten.nl/?p=5812

Nu ben ik toch al meer dan 25 muziekrecensent, maar ik heb in al die jaren echt nog nooit van het Nederlandse Flowers For A Lonely Soul gehoord. Dat ondanks die schitterende bandnaam en het feit dat het duo Nico Kerver en Oscar Langerak nu hun 25 jarige jubileum viert. Maar beter later dan nooit luidt een goed devies. Op hun derde wapenfeit, los van de gemeenschappelijke groepen Surely en 1Lamp, simpelweg III geheten, laten ze een ontwapenend en oprecht geluid horen. Eigenlijk klinkt het vooral als singer-songwritermuziek, zij het dat ze de instrumentatie op originele en minder gangbare wijze invullen. In plaats van enkel de akoestische gitaar en zang, kan je hier drumcomputers, drums, elektrische gitaar, vocoder en andere elektronica verwachten. Dat samen met de sterke teksten, pakkende funky ritmes en herfstige zang maakt dat dit een uiterst genietbaar en meeslepend werk is geworden. Bezinnende muziek recht uit het hart waarbij het lekker wegdromen is en je gewoon even achterover kunt leunen en de realiteit kunt laten voor wat het is. Geen onnodige opsmuk, maar wel met de nodige franje. Driemaal is scheepsrecht, dus hopelijk krijgen ze nu de aandacht die ze verdienen.

Published features

Lekker Stappen Breda